Höstmöte 2018

Torsdagen den 25 oktober 2018 i Tyska kyrkan S:ta Gertrud, Gamla stan.
Program:
9.30-10.00 – Kaffe

10.00-11.00:
Organisten i Tyska kyrkan, Michael Dierks, visar samt berättar om Juno-orgeln, den återuppbyggda Åkerman&Lund-orgeln från 1887 som förvarats i en källare i Gamla stan sedan 1972 men nu återfått sin ursprungliga plats i S:ta Gertrud.

11.00-12.00:
Peter Sjunnesson, chef för kyrkomusikerprogrammet på Svenska kyrkans utbildningsinstitut, informerar om Svenska kyrkans nya examen för kyrkomusiker och de nya befattningskategorierna försteorganist, organist och kantor.
Vi får veta hur äldre examina värderas i det nya systemet och hur man skaffar ett valideringsintyg för sin äldre examen när man söker jobb. Gäller min gamla påbyggnadsutbildning i orgel eller kör och kan den ge mig A-behörighet som försteorganist? Detta och mycket annat kan vi fråga om och få svar av Peter. Svenska kyrkans utbildningsinstitut är den instans som prövar ansökningar och utfärdar valideringsintyg.

12.15 – gemensam lunch på närliggande restaurang (föreningen bjuder!)

Sista anmälningsdag: Måndag 22 oktober till anders.frisk@matteus.org

Välkomna!
Styrelsen i kyrkomusikerföreningen
Anders Frisk, ordförande

Comments are closed.