Välkommen till KMT juni!

Publicerad: 26 maj 2008

KMTSommaren är snart här och med den förstås även KMT som kommer ut den 5 juni.

Vad har fågelsången med kyrkans konst i sång och musik att göra? Den frågeställningen är fokus för tidningens ledare.

Hugo Distler är både en klassiker och en kyrkomusikerdoldis; vi firar i år 100-årsminnet av hans födelse. Vem var han egentligen? Professor Sverker Jullander berättar om den tidigt bortgångne Distler – mannen som föddes som utomäktenskaplig sömmerske-son och som ansågs vara en av sin tids mest lysande kyrkomusikaliska profiler.

Så får vi möta Christina Engelke i hennes roll som kyrkomusiker i en svensk utlandsförsamling; hon tar oss med till världsstaden Hamburg. Hymnologen Torgny Erséus berättar om Waldemar Åhlén och den numera tio-i-topp-placerade melodin till Sommarpsalmen. Och så får ett nyupptäckt orgelverk av Johann Sebastian Bach sitt moderna förstagångsframförande den 10 juni – KMT kan berätta mer!

Till detta kommer som vanligt solokrönikan, kortnyheter, insändare, recensioner och facklig information!

Välkommen till KMT och sommaren!

Henrik Tobin