KMT i december!

Publicerad: 28 november 2008

Det är dags för årets sista nummer av Kyrkomusikernas Tidning och en välfylld utgåva med allt från Musiken i Svenska kyrkans församlingar (ämnet för ledaren) till tidningens sedvanliga och populära julkryss, signerat Mats Åberg.

Mellan dessa poler kan vi ta del av Birgitta Bergströms råd till den som vill hålla sin röst i trim. Folke Forsman skriver om Olivier Messiaen – han som föddes just i december månad för 100 år sedan. Och Ingemar Månsson tar oss med på en liten resa genom Bachs kantat nr 61: Världens Frälsare kom här

Decembernumret innehåller också många rapporter från det kyrkomusikaliska fältet. Vi får glimtar från bland annat Stockholm och Lund men också från Stuttgart, Strasbourg och Rochester.

I en artikel som handlar om arbetsrätten ställer förbundsordföranden Ingela Sjögren frågan: Får det gå till så här? Och i recensionsavdelningen möter vi som vanligt glimtar från floden av böcker, noter och inspelningar.

Välkommen att avsluta år 2008 med Kyrkomusikernas Tidning!

Henrik Tobin
Redaktör