Ny ordförande för Kyrkomusikernas studerandeförening

Publicerad: 14 oktober 2009
magdalena_kjellgren

Ny ordförande för Kyrkomusikernas studerandeförening har utsetts: Magdalena Kjellgren.

Kyrkomusikernas studerandeförening (KSF) är en del av Kyrkomusikernas Riksförbund. Föreningen organiserar organiststudenter och kantorselever över hela landet. Vid det senaste årsmötet valde KSF ny ordförande och ny styrelse. Ordföranden heter Magdalena Kjellgren och är 21 år.

Magdalena går sitt första år på kantorslinjen på Oskarshamns folkhögskola. Ursprungligen kommer hon från Lima, tre mil söder om Sälenfjällen i Dalarna. Hon säger så här om sin bakgrund:

Musik har alltid varit en viktig del i mitt liv, och jag började tidigt sjunga i barn- och ungdomskör och har sedan sjungit i flera olika körer. Jag har spelat lite olika instrument men alltid haft sång som mitt huvudinstrument. När jag för två år sedan började spela orgel blev jag helt förälskad i det instrumentet. Jag har ofta sjungit i kyrkan och trivts i den miljön och när jag började spela orgel upptäckte jag att kantorsyrket passar mig perfekt.

Mer om KSF, dess ordförande, styrelse och arbete kommer i KMT:s novembernummer.

Henrik Tobin
Red.