Ny ordförande för studerandeföreningen

Publicerad: 10 december 2010

I samband med studerandeföreningens årsmöte tidigare i höst valde föreningen ny ordförande, Anna Alfredsson. Hon säger om sig själv:

Jag heter Anna Alfredsson och är 22 år. Ursprungligen kommer jag från Varberg, men just nu studerar jag kyrkomusik på Hjo folkhögskola. Jag är inne på mitt andra år och hoppas ta kantorsexamen till sommaren.

Musik har alltid funnits i mitt liv, men mitt kyrkomusikaliska intresse väcktes när jag under konfirmationstiden började ta orgellektioner. Väldigt snabbt blev jag fascinerad av orgelns många variationsmöjligheter och jag kände att jag ville fördjupa mina kunskaper kring detta instrument. Men det som på allvar öppnade dörren till kyrkan för mig var gospelns medryckande musik.


– Jag hoppas att mitt år som ordförande för KSF kommer bli både roligt och lärorikt. Det som står överst på agendan är att engagera fler i styrelsearbetet, då endast fyra av nio lärosäten finns representerade i styrelsen. KSF är ett bra forum att utbyta tankar och erfarenheter kring studierna i, och ju fler vi är som arbetar tillsammans desto bättre blir slutresultatet.

Gällande den förändrade utbildningen hoppas jag att vi ska kunna göra våra röster hörda och att beslutsfattarna ska lyssna på synpunkterna från dem som befinner sig i den verklighet de beslutar om.