Liszt jubilerar i KMT

Publicerad: 23 mars 2011

Ett nytt nummer av KMT är på väg – och då är det också ny månad, närmare bestämt 1 april.

En av årets jubilarer är Franz Liszt (1811-1886), tillika representant för en av musikhistoriens många komplexa och banbrytande personligheter: pianist, komponist, musikteoretiker, organist … Eller som Jan Ling skriver: “hälften zigenare, hälften munk”.

KMT har besökt Svenska kyrkans pastoralinstitut och den pastoralteologiska utbildningen för blivande organister. Vad har det blivit av det omdiskuterade “fjärde året” för organiststuderande?

Vidare har det varit “Carolsmöte” i Cambridge medan Oscars församling i Stockholm gör en storsatsning på en Webber-musikal. Det blir förstås nyhetsavdelning, recensioner och lite till. Samt en ledare som handlar om apor och människor.

Henrik Tobin
Redaktör