Ny orgelfestival!

Publicerad: 8 juni 2011

Den 14-21 augusti äger OrgelSpelen i Örnsköldsvik rum för första gången! Det är en orgelfestival för alla, med stor bredd på den musik som framförs, konserter med unga organister från orgellägret i Mellansel som äger rum parallellt med festivalen, och två dagar med seminarier och mästarkurser för studenter och yrkesverksamma kyrkomusiker på fredag och lördag.

Erik Lundkvist, Tomas Willstedt och Tommy Jonsson kommer att hålla seminarier och mästarkurser. Förutom konserter med de nämnda kommer man bl.a. att få uppleva 100-års jubilerande kompositören Jehan Alains orgelstycke ”Tre danser” med solodans, hammondorganisten Kjell Öhman med kvartett, gitarristen Janne Schaffer tillsammans med organisten Markus Wargh och en avslutande festmässa med Markus Wargh vid Örnsköldsviks kyrkas nya Åkerman & Lundorgel.

Arrangör är orgelklubben Vox Humana tillsammans med Svenska kyrkan och Sensus. Vox Humana bildades för några år sedan som ett nätverk och intresseförening för alla intresserade av orglar och orgelmusik i Örnsköldsviks kommun. Initiativtagare var några kyrkomusiker i Örnsköldsvik. Föreningen är öppen för alla som gillar orgel på något sätt, man behöver inte kunna spela för att vara med.

Mer information samt anmälningsmöjligheter till seminarier m.m finns på orgelklubbens hemsida www.voxhumana.nu (källa: pressinformation)