Liturgin som kraftkälla

Publicerad: 2 oktober 2011

KMT:s oktobernummer (7/10) distribueras i enlighet med traditionen även till alla församlingar inom Svenska kyrkan. Utgåvan är ett temanummer som fokuserar på ett ämne som är högaktuellt för alla som arbetar i en församling: Liturgin som kraftkälla.

Vi möter André Gouzes, dominikan från södra Frankrike. Han håller på att komponera en körliturgi som tar sikte på hela kyrkoåret. Läs om hans inspirerande berättelse om ett fallfärdigt kloster som blivit en levande liturgisk miljö. “Liturgin är jordmånen”, säger han.

Sr. Sofie o.p. är dominikanersystern från skånska Rögle. Hon skriver om det liturgiska firandet som en sång i Anden och om en liturgi som formats i mötet mellan öst och väst.

Så kommer några individuella röster till tals: vad betyder liturgin för dem. Medan en annan skribent ger ett personligt statement om kyrkomusikens betydelse.

Detta och lite till innehåller KMT oktober.

Henrik Tobin
Redaktör