Orgel, schema och instruktion

Publicerad: 24 oktober 2011

KMT:s novembernummer som publiceras 4/11 tar inledningsvis upp kyrkomusikernas arbetstid och den återkommande diskussionen kring schemaläggning kontra instruktion. Stiftsombudet Per Rönnblom reflekterar och resonerar!

I serien med nedslag hos svenska orgelbyggare hälsar vi på i Gammelstad, Luleå, där Catarina Grönlund leder Grönlunds Orgelbyggeri AB. Vi får också glimtar från två kulturarvskonferenser med orgeln som tema. Och så har det invigts en ny orgel i Trollhättans kyrka.

KMR:s vice ordförande Per Gunnar Petersson har varit i Strasbourg på konferens med de europeiska protestantiska kyrkomusiknätverket ECPCM. Elisabeth Almqvist Hansson berättar från en Hallandsfest som lockade många. Och så här mot slutet av Lisztåret funderar kyrkomusikern och pianisten Staffan Biörklund-Jullander över Franz Liszts Totentanz, ett variationsverk med många sidor.

Henrik Tobin
Redaktör