Verksamhetens indelning

Publicerad: 28 november 2011

En ny utgåva av Kyrkomusikernas Tidning kommer ut i början av december månad. Den får på samma gång bli en julhälsning till alla trogna eller tillfälliga läsare, med en gripande julbild från Stalingrad 1942.

Numret tar särskilt upp den aktuella så kallade “verksamhetsindelningen”, en ekonomiskt-administrativ modell som avses genomföras inom Svenska kyrkan och som har orsakat många frågor och en del undringar. Vi låter två röster komma till tals och försöker reda ut begreppen.

Så kan vi berätta om en kommande gotländsk körakademi, en brittisk orgelakademi i Göteborg, Organistens praxis i ny skepnad samt framgångsrika lunchkonserter i Nora och Linköping.

Glöm förresten inte tidningens populära julkryss!

Tack för ännu ett snart avslutat år med KMT. Hoppas vi möts igen efter nyår!

Henrik Tobin
Redaktör