Advent och jultidens budskap – ett svar på tidlösa frågor

Publicerad: 1 december 2015

julskylt

Vid denna tid på året söker sig många till kyrkorna för att delta i advents- och jultidens gudstjänster och konserter. Men varför ser vår gudstjänst ut som den gör egentligen? I KMT nr 12 skriver Berth Löndahl, kyrkoherde i Bunkeflo, om just detta. Värt att tänka på är bland annat detta, som Löndahl skriver: ”Även om tillvaron förändras till det yttre, tekniska framsteg görs, hastigheten i våra liv ökar och att vi i vår del av världen numera har enkel tillgång till det dagligen nödvändiga, så är ändå människan sig lik. Hennes livsfrågor är tidlösa.”

Den här tiden är hektisk för oss kyrkomusiker. Charlotta Holmgren Németh, kyrkomusiker i Hyllie låter oss titta in hos henne: ”Det är nu som vi kyrkomusiker kämpar med lucia-tåg och advents/julkonsert-förberedelser, vår mest hektiska tid på året!!!! Och mitt i allt fajtande så är det ju bara hjärtat som räknas. Hjärtat och omsorgen om våra nära och kära och körsångare och elever.”

Kristus kommer, Davids son, konung utan like.
Ondskans välde, mörkrets makt, bävar för hans rike

Detta och mycket mer läser Du i KMT nr 12 som kommer den 4 december!