Mitt i fastan

Publicerad: 29 februari 2016

fastan

Den 4 mars, när vi är mitt i fastan, kommer KMT nr 3. Denna gång gör vi nedslag hos fyra musiker i Norden. Hur ser kyrkomusikernas situation ut i Norge, Danmark, Finland och Island? Vad innebär det att norska kantorer vigs? Vad är geografisk flexibilitet, som finns i Danmark? Hur har Finlands svåra ekonomiska situation påverkat kyrkan? Hur är isländska kyrkomusikers arbetssituation?

Vidare möter vi Leif Johansson som är organist i Vallentuna församling i Stockholm stift. Läs bland annat om hans tankar kring att kontextualisera stora kyrkomusikaliska verk i den vanliga huvudgudstjänsten.

Boken Ett gemensamt kosmos recenseras. Den är framtagen till det nordiska kyrkomusiksymposiet i Göteborg i september.

Välkommen till KMT nr 3!

Kerstin Odeberg
redaktör