Blomstertiden är här

Publicerad: 1 maj 2016

blomma

Nu kommer den tid då psalm 199, Den blomstertid nu kommer, sjungs och spelas överallt. Många, många svenskar har någon slags relation till denna psalm. Ingvar Bengtsson skriver i sin artikel, Den blomstertid nu kommer – Javisst, men vem skrev psalmen om jämförelsen med ett prästbrev från Israel Kolmodins penna.

Nästa sommar håller Lutherska Världsförbundet generalförsamling i Namibia. Karin Runow, kantor i Sollentuna församling deltar i planeringsarbetet och berättar om detta.

Ute blommar det, men snart är det dags för 2017 års budgetarbete. Har du funderat på vad kören skall sjunga? Någon av de senaste årens passioner kanske? Tonsättningar av Lukaspassionen och Johannespassionen lyfts fram.

Allt detta och lite till i KMT nr 5 som kommer den 6 maj!

Kerstin Odeberg
red