På väg

Publicerad: 29 maj 2016

organister

”Min orgellärare var otroligt engagerad i orgeleleverna, uppmuntrade oss att söka orgelkurser på somrarna, följde med då musikhögskolan i Piteå gav undervisning och tipsade om tävlingar då de dök upp. Jag tyckte att hon var otroligt inspirerande och gav mycket av sin energi”

Så här berättar en av Sveriges kyrkomusikerstudenter om sin väg mot att bli kyrkomusiker. Juninumret av KMT handlar om att vara på väg mot att bli kyrkomusiker. Dessutom låter vi två nyutbildade kyrkomusiker komma till tals. Blev yrket som de hade föreställt sig?

Även vi som har varit ute många år i tjänst är på väg. Vi behöver ständig påfyllning. En av vårt lands stora inspiratörer är Mattias Wager. I artikeln ”Vi spelar psalmer” ger han oss värdefulla tips.

Detta och lite till i KMT nr 6 som kommer fredagen den 3 juni!

Kerstin Odeberg
redaktör