För första gången

Publicerad: 8 augusti 2016

klaverenshus

Om några veckor kommer någon till kören för allra första gången. Detta kan bli början på ett helt liv i körsångens tjänst! Det är sällan vi vet vad det ska bli av något som vi gör för allra första gången. Kanske visste inte Sven och Ingrid Wessman vad det skulle bli av förlaget som nu firar 50 år. Följ med till Visby och träffa Bertil Wessman och Örjan Klintberg!

Första gången, det vill säga premiär, hade Pär Olofssons Judassånger, i våras, på påskafton. Läs om tankarna med Judassånger och de övriga två delarna i sviten av passions- och påskmusik.

En julidag reste Anders och Per Rönnblom till Klaverens hus i Lövstabruk. Där finns en imponerade samling klaverinstrument. Läs och se bilderna från deras möte med Eva Helenius, eldsjäl och ordförande i den ideella föreningen Klaverens hus.

Är höstrepertoaren planerad? Om inte så finns kanske inspiration på recensionssidorna. Kanske något som vill sjungas för första gången?

Välkommen till KMT nr 8 som kommer fredagen den 12 augusti!

Kerstin Odeberg
redaktör