September är här

Publicerad: 31 augusti 2016

gryning16

Om några dagar manifesteras kyrkomusiken på alla möjliga sätt och vis i Göteborg. Det har blivit dags för det 21:a Nordiska kyrkomusiksymposiet. Men hur började allting egentligen? Ingela Sjögren ger oss en bakgrundsbeskrivning i KMT nr 9.

Många församlingar gör ett stort och viktigt arbete med flyktingar. Följ med till Bergsjöns församling i nordöstra Göteborg och hör deras berättelse!

Konsten, musiken hjälper oss på många sätt att vara kyrka. Kring detta, bland annat, skriver Johannes Landgren i ledaren. Men vad är egentligen det ultimata konstuttrycket idag? Inom många konstarter är provokationen en viktig ingrediens. Kan det möjligen vara så att kyrkans konst och däribland kyrkomusiken, att hålla något för heligt, att sjunga Sanctus så att taket lyfter sig är provokativt?! Se där – det ultimata konstuttrycket!

KMT nr 9 kommer fredagen den 2 september.