Dags för decembernumret av KMT

Publicerad: 24 november 2016

samisk_konfa

Samisk konfirmation. Foto: Emma Dahlbäck

En av 2016 års jubilarer är Max Reger. Sverker Jullander lotsar oss genom en del i Max Regers värld och musik. Vidare har Mikael Hellgren besökt Ewerth Richardsson, som i många år arbetat med projektet Samiskt kyrkoliv. Kan Gud samiska? undrar Mikael Hellgren. Läs artikeln och få svar!

I vår värld så full av fiktion, vart vi än vänder oss, kan det vara klokt att påminna sig att julen inte är en skickligt ihopdiktad saga. Det händer alldeles på riktigt! Om detta och Lutherpsalmen ”Från himlens höjd jag bringar bud”, nr 125 i vår psalmbok, skriver Carl Sjögren. Detta och mycket mer i årets sista KMT.

Välkommen att läsa KMT nr 12, som kommer den 2 december!

Kerstin Odeberg
redaktör