KMT i korernas värld

Publicerad: 27 oktober 2018

KMT_Nr_11_2018-1

Efter att hundraårsdagen som Eric Ericson inte fick vara med om passerat uppmärksammar vi i KMT:s novembernummer kyrkokören, eller rättare sagt några av körerna. Det visade sig snart att en kyrkokör kan vara väldigt många saker, ha olika inriktning, karaktär, konstnärliga ambitioner och variera på flera andra sätt. En kör kan vara en mailinglista. Gemensamt är att den engagerar, allt från att man genom lust och lek kan ta till sig högkvalitativ undervisning i en barnkör, att man kan finna stöd i sin existentiella brottning, att man finner energi och välbefinnande och att man genom sin sång berör med angelägna budskap.

Med sakkunnig hjälp belyser vi några av de här aspekterna.

Novembernumret utkommer fredag 2 november.

God läsning, önskar Bo Silfverberg, redaktör