Ett resultat av orgelpedagogiskt arbete

Publicerad: 3 juni 2019

KMT_Nr_6_2019

Vi går mot sommar efter att under en termin ha läst inspirerande berättelser om kollegers ansträngningar att stötta och undervisa barn och unga som intresserar sig för orgeln. Då är det extra roligt att kunna presentera ett konkret resultat, nämligen kantor Helena Larsson, Norrköping, som möter läsaren på tidningens omslag. Hon fick möjlighet att lära känna orgeln genom Eva Jonasson i Slaka-Nykils församling, och inte vilken orgel som helst utan det inte lättspelade men anrika och välklingande instrumentet i Gammalkils kyrka.

På ledarplats frågar sig KMR:s vice ordförande Nils-Gunnar Karlsson om New Public Management, NPM, tagit över som ideologiskt styrmedel även i kyrkans värld.

Ta del av en storslagen påskvecka i Cambridge som innebar Exit Stephen Cleobury som betytt så mycket för korister och musiker i många länder.

God sommar, önskar Bo Silfverberg, redaktör