1 november öppnas digital brevlåda för nya psalmer

Publicerad: 1 juni 2021
Bildtext: Psalmboken saknar många psalmer som är relevanta för det samhälle vi lever i idag. Foto: Joakim Carlström/Ikon

Psalmboken saknar många psalmer som är relevanta för det samhälle vi lever i idag. Foto: Joakim Carlström/Ikon

Som KMT tidigare rapporterat så kommer det bli möjligt att skicka in förslag på nya psalmer som del i det pågående revisionsarbetet med 1986 års psalmbok. Nu meddelar Kyrkostyrelsen att det från och med den 1 november 2021 kommer vara möjligt att skicka in psalmförslag i en digital brevlåda. Alla är välkomna att skicka in förslag.

– Men vi vill säkerställa att insamlingen sker på ett rättssäkert sätt. Därför ber vi alla att vänta med att skicka in bidragen tills psalminsamlingen officiellt startar, säger Henrik Tobin, ordförande i arbetsgruppen Psalmboken – revision.

För mer information: se kyrkans pressmeddelande.