Trevlig sommar önskar kmr.se!

Publicerad: 21 juni 2021
Foto: Anders Gustavsson

Foto: Anders Gustavsson

Artiklarna tar en liten sommarpaus och återkommer i höst.

Under första halvåret har vi arbetat för att göra kmr.se till ett komplement till tidningen KMT. Sedan vi lade ut första nyheten den 5 februari om att kyrkomusikerprofilen Ragnar Håkansson hade tilldelats den kungliga medaljen Litteris et Artibus har vi lagt ut mellan en och två exklusiva artiklar per vecka.

På kyrkomusikernas sajt har du kunnat läsa om nutida och historiska kompositörer, orgelpedagogik, musikförlag, udda instrument och olika strategier för att locka fler till kyrkomusikeryrket. Det har också uttryckts åsikter i debattinlägg, bland annat om psalmboksrevisionen.

Satsningen på sajten har också skapat större intresse för annonsörer. Som mest har vi haft över 20 platsannonser från olika församlingar. Andra har annonserat för utbildningar, kurser, orgelskor med mera.

Det är inte bara kyrkomusikernas sajt kmr.se som tar sommaruppehåll, även Kyrkomusikernas Tidning tar sommarpaus. Nästa KMT får du hem i brevlådan den 6 augusti, Temat för augustinumret är uppstart. Sedan fortsätter med ett längre orgeltema.

Trevlig sommar önskar redaktionen!