Samarbete!

Publicerad: 2 december 2021

KMT_Nr_12_2021-1

Här kommer årets sista KMT där du kan läsa om samarbete på det kyrkomusikaliska området. Det europeiska nätverket ECPCM -European Conferens for Protestant Church Music har nu kunnat genomföra sin konferens i Strasbourg. I Göteborg har en orgelfestival som berört hela Västra Götalandsregionen ägt rum med orgelinvigningen i Göteborgs konserthus som höjdpunkt. På andra sidan Vättern har ett nytt orgelnätverk bildats och med temat “På en orgel nära dig” har första orgelfestivalen genomförts!

Omslagsbilden är hämtad från KMRs  ordförandekonferens i Oscars församlingshem den 8 november. Paraplyerna med KMR-tryck är ett exempel på nya “Give-aways” men också symboliskt. Under KMR-paraplyet har kyrkomusikaliska frågor av olika slag ett naturligt forum, som exempelvis  rekrytering, orgelvård och rent fackliga frågor.

Alla behöver ett sammanhang och det betonas i ledare  med rubriken Varför? Därför!.