Bygga för framtiden

Publicerad: 20 januari 2022

KMT_Nr_1_2022-1

Årets första nummer av KMT handlar om vad vi gör och kan göra för att bygga för framtiden, både bildligt och bokstavligt. Läs om Do-orgelmodern Lydia Vroegindeweijs nyckelord för framgång med en god idé: det ska vara roligt, enkelt och lätt att sprida. Och för all del, en hel del arbete innan man nått dit.

Du kan också läsa om kyrkomusiker som blivit belönade för sitt framtidsbyggande arbete med barn och ungas sång och musik. Vi gläds över att detta arbete nu värderas med kulturpriser och stipendier.

Precis vid pressläggningen nåddes KMT av den  glada nyheten att professor Hans Davidsson nu är vice preses i Musikaliska Akademien. Och kyrkokansliet meddelar att projektet ”Organister i framkant” kommer att få en fortsättning från 1 januari 2022 till 31 december 2025. Det går bra nu!