“På orgelgatan”

Publicerad: 28 mars 2022

Orgelgatan som finns på framsidan av KMT 4 ligger i Uppsala och det är en passande skylt för  detta nummer.  Här presenteras nya kollegor på orgelgatan, dvs kyrkomusiker som examinerats under 2021. Vi får också möta orgelbyggaren Tore Johansson som fötts in i orgelbyggeriet och kyrkomusiken.

Förre förbundsordförande Lennart Stripple har avlidit och lämnat orgelgatan efter att under ett långt liv ha väglett många in på kantorsgatan (som också finns i Uppsala!) via utbildningen på Stora Sköndal.

Vi får alla hjälpas åt med rekryteringen och en av motionerna till höstens ombudsmöte tar upp rekrytering och utbildning av nya kyrkomusiker som lönesättande kriterium. Du kan läsa alla motionerna i detta nummer, liksom en intervju med kyrkomusikerstudenten Elin Nilsson, några tips och recensioner, bland  annat om fyrhändiga orgelsonater av Gustaf Adolf Mankell.